Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?



Mevduat Kuruluşları Deregülasyon Komitesi (DIDC), 1986 yılında mevduat hesaplarında faiz oranlarının tavana çekilmesinin temel amacına sahip olan Deposman Kurumları Ne Zaman Emekli OlurumDeregülasyonu ve Parasal Kontrol Yasası tarafından kurulan altı kişilik bir komitedir.

Komite'nin altı üyesi Hazine Müsteşarlığı , Federal Rezerv Sisteminin Yönetim Kurulu Başkanı, FDIC Başkanı, Federal Ev Kredisi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı (FHLBB) ve Ulusal Başkanı'dır. Kredi Birliği Yönetim Kurulu (NCUAB) oylama üyesi ve Döviz Tüccarı oy hakkı olmayan üye olarak.

Sıradaki
Gece Deposu
Mevduat
Tutumluluk
Fonların Maliyeti
'Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' AŞAĞI
Faiz tavan tavanının dışında, Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi'nin (DIDC'ler) diğer görevleri, tasarrufların paraNe Zaman Emekli Olurumfonlarıyla rekabet etmesine ve vadeli mevduatlardaki tavanların ortadan kaldırılmasına imkan verecek yeni finansal ürünler geliştirmeyi içeriyordu. Bununla birlikte, genel amacı banka faiz oranlarını kısıtlamaktı.

1933'ten beri, Tüzük , bankaların mevduatlarını ödeyebileceği faiz oranlarını sınırlamıştı; Bu kısıtlamalar 1966 yılında Tasarruf ve Krediler'e genişletilmiştir. Ancak enflasyon 1970'lerin sonlarında keskin bir biçimde artmasına rağmen, düzenlenmiş hesap cüzdanı hesaplarından daha fazla para yatırılmıştı ve S & L'ler fon elde etmek ve güvence altına almak için giderek daha zordu. Ne Zaman Emekli OlurumAynı zamanda, düşük faiz oranlarında çok sayıda uzun vadeli kredi kullandılar. Faiz oranları yükselmeye devam ettikçe, tasarruf sahipleri kendilerini kârlı bir şekilde giderek daha kârsız buluyorlardı. 1980 tarihli Parasal Kontrol Yasası ve DIDC'nin tümü, tasarruf sektörüne karşı yükümlülükleri yeniden kazanma çabasının bir parçasıydı. Bu, S & L işletmelerinin, yaratılan deregüllü ortamlarda çalışacak kadar donanımlı olmadığından, sonuçta başarısız olan bir çaba.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?