'ÇED Petrol Durumu Raporu' nedir?


ÇED Petrol Durumu Raporu

EIA Petrol Durumu Raporu her Çarşamba günü  , ABD Enerji Bakanlığı bünyesindeki bir kurum olan Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından yayınlanmaktadır . ABD'nin sahip olduğu ham petrol rezervlerinin seviyesini ve hem Ne Zaman Emekli Olurum yurt içinde hem de yurt dışında ürettiği ham ve ilgili ürünlerin miktarını detaylandırıyor.

Sıradaki
ENERJI BILGISI İDARESI ...
YAĞ RAFINERISI
ÇED DOĞAL GAZ RAPORU
TATLI HAM
'EIA Petrol Durumu Raporu'nu KIRMAK
EIA Petrol Durumu Raporu, mevcut ABD ham petrol stoklarının yanı sıra benzin, kalorifer yakıtı ve dizel yakıt gibi rafine edilmiş petrol ürünlerinin stok seviyelerini de açıklamaktadır. Raporun ana bölümleri bölümü rafinerilere ham petrol girdilerini, bu rafinerilerin kapasite kullanımını ve yeni benzin ve damıtık üretim miktarını kırmaktadır .

Raporda tipik olarak, hem ham petrol hem de petrol ürünlerinin net ithalatı veya toplam ABD ithalatı eksi ihracatı olan bir tablo yer almaktadır. Raporda ayrıca, West Texas Intermediate ham petrol, normal kurşunsuz benzin, No. 2 ısıtma yağı ve propanın galon fiyatlarına da yer verildi .

Diğer emtialarda olduğu gibi, ham petrol fiyatları da arz ve talep tekniklerine göre belirlenir . Rezervler düştüğünde fiyatlar artacak ve tersi de geçerli olacak. Bu nedenle, EIA Petrol Durumu Raporu mevcut ham petrol fiyat eğilimlerinin bir yansımasıdır. Raporun yazarları, bu eğilimlerin temel itici güçlerini yorumlamaya çalışmamaktadırlar.

Yatırım analistleri ve vadeli işlem yapan tüccarlar Ne Zaman Emekli Olurum raporu inceleyecek ve verilerini enerji fiyatları ve üretim seviyeleri ile ilgili projeksiyonlar yapmak için kullanacak. Benzer şekilde, enerji şirketleri için çalışan bazı analistler, uzun vadeli stratejilerini ve iş kararlarını bildirmek için rapordaki verileri toplamak için haberleri kullanacaklar. Medya ayrıca, enerji endüstrisi ve tüketicileri doğrudan etkileyen petrol ve benzin gibi fiyatlar hakkında rapor verirken ÇED raporunu sıklıkla kullanır.

Petrol Durumu Raporunun Detayları
ABD Enerji Bilgi Yönetimi, durum raporunu kendi web sitesinden temin eder . Kullanıcılar, kategoriye göre sıralanmış konulara ve verilere göre analiz ve projeksiyonları içeren çevrimiçi araçları kullanarak raporu inceleyebilirler. Tam rapor PDF formatında ve daha fazla analiz için ihraç edilebilir bir Microsoft Excel ve virgülle ayrılmış değer (CSV) e-tablosu olarak mevcuttur.

EIA Petrol Durumu Raporu vurguları bölümü, çoğu satır öğesi için üretim verilerini dört haftada bir takip etmektedir. Benzer şekilde, bir önceki ve bir önceki hafta karşılaştırmaları da dört haftalık rakamları takip etmektedir.
Üretim verilerinin temeli,  belirtilen belirli güne ait kapanış fiyatlarından gelir  .
Raporun Tablolar bölümü haftalık tedarik tahminleri sunar. Bu bölümdeki veriler coğrafi bölgelere göre daha da bozulabilir, çünkü New England'daki fiyatlar Alaska'daki veya Aşağı Atlantik ülkelerindeki değerlerden anlamlı olarak farklı olabilir.
Rapora göre, daha az ticaret yapan petrol bazlı Ne Zaman Emekli Olurum ürünler için, jet yakıtı, kerosen ve ultra-düşük kükürtlü dizel dahil olmak üzere spot fiyatlar içeren bir tablo.
Son olarak, rapor ABD ve yanı sıra coğrafi bölge için benzin ve otoyol dizel yakıt için aylık fiyatlar sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?