Çirkin Ördek Yavrusu 'Çirkin Ördek Yavrusu Stok' nedir?



Çirkin bir ördek yavrusu stoğu, şu anda zayıf bir performansa sahip bir şirketin stokudur, ancak çok fazla zaman geçmeden önce önemli ölçüde iyileşme potansiyeline sahiptir. Bazı yatırımcılar çirkin ördek yavrularının aşağıya değil de, aşağıya doğru olan stoklar olduğunu düşünüyor. Ne Zaman Emekli Olurum Bu menkul kıymetler bugün spekülatif yatırımlar olarak düşünülebilse de, şirket temelleri, toparlanma potansiyeline sahip olduklarını işaret ediyor. Bu genellikle geçmişte güçlü sonuçlara sahip olan ve şimdiki hisse senedi fiyatlarına yansıtılmayan yenilenmiş güç işaretleri gösteren şirketler için geçerlidir.

Sıradaki
PAZAR STRATEJISTI
FIYAT-KAZANÇ ORANI - P / E ORANI
PIYASA OLDU
SERMAYE PIYASASI
'Çirkin Ördek Yavrusu Stok'
Çirkin ördek stokları, şirketin iş modelinin modası geçmiş olduğu, satışlarının dibe inandığı, işletmenin yeterince benzersiz olmadığı veya şirketin çok fazla rakibi bulunmadığı düşünülen düşüşlü yatırımcıların elverişsiz yatırım fırsatları olduğu düşünülebilir. Aynı zamanda, çirkin ördek stokları üzerinde daha fazla yükselen yatırımcılar, şu anda ve tarihsel olarak artan kâr payları, güçlü yönetim, iyi nakit akışları, iyileştirilmiş satışlar, markalaşma stratejisinde teşvik edici bir değişiklik gibi olumlu niteliklerini vurgulayacaklardır. Geri dönen ya da hisse senedi üzerindeki ortalama getiri geleneğine dayanan bir sektör.

Birçok yatırımcı, fiyatlarının düşmesine neden Ne Zaman Emekli Olurum olan mevcut bir eksiklikten dolayı, tarihsel olarak iyi performans gösterenler de dahil olmak üzere bazı şirketleri küçümsüyor veya gözden kaçırıyor. Bununla birlikte, değerlerinin düşük olması nedeniyle risk oluşturan çirkin ördek stokları, hisse senetlerinin gerçek değerlerinin altında ticaret yaptığını düşünen yatırımcılar için potansiyel olarak karlı yatırımlar olabilir. Gelişen çirkin ördek yavrusu stoklarının kuğulara dönüştüğü söylenir. Bu bağlamda, kuğu kelimesi bazen “gece iyi uykular” olarak telaffuz edilir.

Yatırımcılar çirkin ördek stoklarını bir ya da daha fazla sayıda yaklaşım kullanarak bulabilirler. Bir yöntem , tercihen tek haneli rakamlarda düşük fiyat-kazanç oranlarına (P / E) sahip şirketleri aramaktır. Bir şirketin P / E oranının önceki yıllarda ne olduğunu araştırmak, işinin uzun vadeli değerine dair kavrayış sağlayabilir ve bir yatırımcının hisse senedinin satın almaya değip değmeyeceğine karar vermesine yardımcı olabilir. Bir hisse senedi, yüksek kazanç getirileri olan stokları da düşünebilir, bu da bir şirketin hisse senedi fiyatına göre güçlü kazanç sağladığını gösterir. İçeriden satın alma faaliyetlerini izlemek de yararlı olabilir, çünkü bir şirketin üst düzey yöneticileri kendi şirket hisselerini satın aldıklarında, çoğu zaman iyi şeylerin depolandığı anlamına gelir.

Kurtarılan Çirkin Ördek Yavrusu
Daha sonra, yatırımcılar için oldukça kârlı olan çirkin ördek stokları var. Böyle bir örnek Facebook. İlk halka arzın zayıf olması ve bazı erken mücadeleler nedeniyle şirketin hisse senedi fiyatı Eylül 2013'te hisse başına 17.55 $ 'a düştü. Birçok yatırımcı şirketi kapattı ve bazı medya eleştirmenleri satış ve kazançlarına göre aşırı fiyatlandırıldığını hissetti. zaman. Gelecekte beş yıl içinde Flash-forward ve 2018 temmuzunda, Facebook, hisse başına yaklaşık olarak 195 $ 'dan işlem görüyor. Bu yüzde 1000'den fazla bir artış.

Ve sadece çirkin ördek yavrusu olarak Ne Zaman Emekli Olurum adlandırılan bireysel şirketler değil. Bu ifade ayrıca tüm varlık sınıflarına, piyasa sermayelemelerine ve hatta tüm coğrafyalara uygulanabilir. Örneğin, medya, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin 2011'den 2015'e kadar geçen dört yıl içinde negatif getiri sağladıktan sonra ortaya çıkan pazar paylarını çirkin ördek yavrusu olarak resmetti . Ancak, endeks tırmandığında EM stoklarında potansiyel gören yatırımcılar ödüllendirildi. 2016 yılında yüzde 11 ve 2017 yılında yüzde 37, daha önceki kayıplarına göre daha fazla.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?