Duygusal harcamaları nasıl durdurabilirim? ByChizobaMorah




Duygusal harcama, bir birey sadece bir ruh halini iyileştirmek amacıyla para harcadığında meydana gelir. İnsanların duygusal harcamalarda bulunmalarının bazı nedenleri şunlardır:

a) bir ruh halini iyileştirmek veyaNe Zaman Emekli Olurumsürdürmek,
b) stresle başa çıkmak,
c) yalnızlık ile ilgilenmek ve
d) benlik saygısını geliştirmek.

Bireyler bazen problemleri yönetmek için duygusal harcamalar kullanırlar, çünkü yemek yeme, alkol veya uyuşturucudan daha sağlıklı olduğuna inanırlar. Ancak, duygusal harcamalar alkol veya uyuşturucu kadar tehlikeli olabilir. Dikkat alınmazsa, duygusal harcamalar finansal yıkıma yol açabilir. Duygusal harcamalar gereksiz alımlar için para harcamaya yol açabilir, bu da anlamlı alımlar veya gerekli tasarruflar için mevcut olan para miktarını azaltır. Duygusal harcamalarla ilgili problem, eklenmesi ve nihayetinde ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla harcama yapmanızdır. ( Yardım için Duygusal Harcama Yapma Ne Zaman Emekli Olurumbölümünde basit adımları izleyin , yardımcı olun.)

Başka herhangi bir problemde olduğu gibi, duygusal harcamalarla baş etmede ilk adım, bunu yaptığınızı kabul etmektir. Bundan sonra, sahip olduğunuz malların stoğunu alarak ve mali harcamalarınızdaki duygusal harcamaların maliyetini hesaplayarak duygusal harcamalarınızı azaltmayı deneyin. Net değerinizin hızlı bir görüntüsünü almanın en iyi yolu kişisel bir bilanço oluşturmaktır . Bir kişisel mali tablo oluşturduktan sonra, bir bütçe hazırlayınve ona bağlı kalmaya kararlı olun. Bütçeniz dışında, bütçenin dışında harcama yapmak istediğinizde bazı çeşitli nakit paraları dahil ettiğinizden emin olun. Duygusal harcamaları durdurmanın başka bir yolu da, duygusal bir destek veya stres giderici olarak kullanmak için başka bir şey bulmaktır. Egzersiz, okuma, vb. Gibi daha iyi hissetmenizi sağlayan sağlıklı aktiviteleri araştırın. Duygusal harcamaları engellemek için Ne Zaman Emekli Olurumçok fazla kendi kendine kontrol gerektirse de, finansal yıkımdan kaçınmaya değer.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?