İşsizlik Geliri' nedir?



İşsizlik gelirleri, vergi mükellefinin kazançlı bir iş bulmadaki yetersizliği nedeniyle ödenen bir sigorta yardımdır. İşsizlik gelirleri federal veya devlet destekli bir fondan ödenir. Alıcı bir iş bulmaya çalışırken belirli kriterleri karşılamalıdır. İşverenler ve çalışanlar, bu faydanın maliyetini karşılamak Ne Zaman Emekli Olurumiçin bir maaş vergisi olarak değerlendirilmektedir . İşsizlik gelirleri "işsizlik ödeneği", " işsizlik tazminatı " veya " işsizlik sigortası " olarak da bilinir . Terim en çok, bu tür gelirlerin bildirilmesi gereken bir vergi beyannamesi verilmesi ile ilişkilidir.

Sıradaki
İşsizlik Sigortası
Dönemsel Işsizlik
Geçici Işsizlik
'İşsizlik Gelirini Yıkmak'
Amerika Birleşik Devletleri'nde, işsizlik gelirleri, kendileri için hak kazanan işsiz bireylere ödenmektedir. Bireyler önceki yılda en az bir çeyrek çalışmış olmalı ve işverenleri tarafından işten çıkarılmış olmalı. Fayda talep etmek ve almak için aktif olarak iş aramalıdırlar. Geçici işçiler ya da kitaplar üzerinde çalışanlar uygun değildir ya da işlerini bırakan ya da görevi kötüye kullanmaktan kovulmuş kişilerdir. Hak talepleri birkaç nedenden dolayı reddedilebilir, örneğin:

İşçi, tıbbi nedenlerle veya aile üyesine bakmak gibi makul bir neden olmadan işten ayrılır.
İşçi iş için uygun değildir (yani, bireyin yeni bir işi kabul etmesini engelleyen hiçbir şey yoktur).
İşçi görevi kötüye kullanma nedeniyle sonlandırıldı
İşçi uygun işi reddetti
İşsizlik, bir işçi anlaşmazlığının sonucuydu.
İşsizlik Gelir Vergilemesi
İşsizlik gelirleri, normal gelir olarak tamamen vergilendirilebilir . Bu faydayı alan kişiler, 1040-G formu hakkında rapor almaları gereken toplam fayda miktarını detaylandırarak yıl sonunda bir Form 1099-G gönderilir. İşsizlik ödeneği ilk olarak 1935 yılında Sosyal Güvenlik ile birlikte tanıtılmıştır. İşsizlik gelirleri, belirli bir süre için gelir elde etmek için tasarlanmıştır ve işsizlerin başka bir iş bulması için zaman kazanır.

İşsizlik Gelir Tutarları
Bireysel devletler, bireyin haftalık olarak ne kadar işsizlik gelirleri aldığını belirler, bu rakam devletten devlete önemli ölçüde değişebilir. Örneğin, 2018 itibariyle Minnesota, Massachusetts tarafından sadece 742 $ (çocuk başına 25 $ +) ile tepesinde, 683 $ 'dan en yüksek maksimum haftalık fayda miktarlarından birine sahipti. Massachusetts 30 haftaya kadar ödemelere izin verir; Minnesota 26 sunuyor. En düşük olmasa da, Florida'nın 275 $ haftalıkNe Zaman Emekli Olurum maksimum fayda ve 12 haftalık faydaları en az cömertçe.

Büyük Durgunluk döneminde olduğu gibi yüksek işsizlik dönemlerinde işsizlik gelirleri 100 haftadan fazla sürebilir. İşsizlik oranının düşük olduğu zamanlarda, bu tür faydalar çoğu eyalette kabaca altı ay veya 26 haftaya kadar devam etme eğilimindedir, ancak bazı devletler bunun bir kısmını sunabilir.


SEC Form F-8, kamuya açık Kanadalı ihraççıların, işletme birleşmeleri, birleşme ve hissedar oyu gerektiren değişim tekliflerinde teklif edilen menkul kıymetleri kaydetmeleri için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapılan bir başvurudır. SEC Form F-8 sadece bir devralma veya işletme birleşimi için bir genelge hazırlanırsa kullanılabilir. SEC Form F-8'de kayıtlı menkul kıymetler, yabancı hissedarlara verilenlerden daha az elverişli olmayan koşullarda ABD sahiplerine sunulmalıdır. SEC Form F-8, Kanada menkul kıymetler yasaları ve yönetmeliklerinin gerektirdiği ilgili Kanada tescil ve bilgilendirme Ne Zaman Emekli Olurumdokümanları için bir zarf görevi görür.

Sıradaki
SEC Form F-10
SEC Form F-7
SEC Formu 15
AŞAĞIDAKİ 'SEC Form F-8' BREAKING
SEC Form F-8, "1933 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Altındaki Menkul Kıymetler Borsası Yasası Altında Borsa Tekliflerinde Çıkarılacak Bazı Kanadalı İhraççıların Menkul Kıymetleri veya Bir İşletme Birleşmesi" başlığı altında "Tescil Beyanı" yazılmalıdır. ABD sahiplerinin borsaya konu olan menkul kıymetler sınıfının% 25'inden daha azına sahip oldukları teklif; veya 2) Menkul kıymetler, ABD sahiplerinin işlemin tamamlanmasını müteakip menkul kıymetler sınıfının% 25'inden daha azına sahip oldukları bir işletme birleşmesinde düzenlenir. Genel olarak, SEC Form F-8, ortak stoğu kaydetmek için kullanılır; Bazı istisnalar dışında, türev menkul kıymetler formla kaydedilemez.

SEC ile formun doldurulması için uygunluk şartları açısından, bir işlemde yer alan iki şirket: 1) Kanada veya herhangi bir Kanada eyaleti ya da bölgesi yasalarına göre kurulmalı ya da organize edilmelidir; 2) ülkenin dosyalama işleminden hemen önce 12 takvim ayı için üç ana borsada listelenmiş bir menkul kıymetler sınıfı vardı; ve 3) 75 milyon C $ ya da daha fazla bir piyasa sermayesi var.

Örnek
Montreal merkezli bir gıda ve ilaç distribütörü olan Metro Inc.,Quebec eyaletinde bulunan bir eczane zinciri olan Jean CoutuGroup'un devralınmasıyla ilgili olarak Mayıs 2018'de SEC Form F-8'e bir tescil beyanı sunmuştur. . Ortaklığın tamamlanmasının ardından hisse senetlerinin% 25'inden azının ABD yatırımcıları tarafından tutulması nedeniyle SEC Form F-8 uygulandı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?