TatraTiger' KIRMIZIYOR



TatraTiger, 21'inci yüzyılın başlarında ekonomik büyüme döneminden sonra adını kazanan Slovakya ülkesinin takma adıdır.
Çek Cumhuriyeti'nden 1993 yılında ayrılmasının ardından Slovakya, büyümeyi teşvik eden önemli ekonomik reformlar başlattı ve bunu Ne Zaman Emekli Olurum2004 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) katılmasını sağladı . "TatraTiger" terimi, Tatra dağ silsilesinden Slovakya ve Polonya arasındaki sınır.

1998'de iktidarı ele geçiren Slovakya siyasi koalisyonu tarafından desteklenen reformlar, düz 19 yüzde bir kurumlar vergisi getirilmesini ve işgücü piyasasının kuralsızlaştırılmasınıiçeriyordu . Slovakya, ekonomik istikrar, düşük maliyetler ve iyi eğitimli bir işgücü gibi diğer iyi bilinen ekonomik güçlerin ortak özelliklerine sahiptir. Buna ek olarak, ülkenin coğrafi konumu Avrupa'ya bir giriş noktası olarak hizmet vermekte ve bu sayede oto-imalat montaj hatları için ülkenin cazibesini artırmaktadır. Aslında, bir dizi küresel otomobil üreticisi ve yardımcı tedarikçi Slovakya'da fabrikalar kurdu.

Slovakya'nın Devam Eden Ekonomik Büyümesi
2004 yılında, New York Times'a göre , Slovakya'nın devlet yatırım kurumu , 2003 yılında 22 fırsattan 1.55 milyar dolar artışla 2.26 milyar $ değerinde 47 anlaşma imzaladı . 2004'teki ekonomik büyüme Ne Zaman Emekli Olurum5,3 oranında artmış ve Macaristan, Avusturya ve Çek Cumhuriyetindeki büyüme artmıştır. 2005 yılında, Dünya Bankası Slovakya'yı doğrudan yabancı yatırım için ilk 20 destinasyondan biri olarak seçmiştir.

Yüksek ekonomik büyüme oranlarına rağmen, kamu oyu, Slovak halkının, ülkenin ekonomik reformlarını evrensel olarak onaylamadığını göstermektedir. Bunun nedeni, bu tür reformların, devlet tarafından yönetilen Ne Zaman Emekli Olurumsağlık hizmetleri ve emeklilik sisteminin revizyonu gibi daha önceki yaygın hükümet programlarının ciddi bir kaybıyla ilişkili olmasıdır. Ek olarak, Slovakya sabit vergi ile artan verginin yerini aldı.Kanun ve yönetmeliklerdeki diğer hızlı değişikliklere ek olarak, artan emlak vergileriyle sonuçlandı. Reformlar 1998'de başladıktan hemen sonra işsizlik oranı da artmış olsa da, 2006'da 1998 seviyelerine ve hatta daha sonraki yıllarda daha da gerilemiştir. Bugün, Slovakya'nın gayri safi yurt içi hasılası (GSYİH) hala Avrupa Birliği'nden (AB) daha hızlı büyüyor. 2005'ten 2011'e kadar, Slovakya'nın GSYİH'sı tüm AB ülkelerinin en yüksek büyümesi olan yaklaşık yüzde 38 oranında artmıştır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?