Truman Capote kimdir?



Truman Capote, romanı Breakfast at Tiffany'yle tanınan ünlü bir Amerikalı yazar ve gerçek suç kitaplarından biri olan ve soğuk takipçilerinin Susan Orlean ve JonKrakauer'i içeren yaratıcı kurgusal olmayan Ne Zaman Emekli Olurumhareketi müjdelediğine inandığı TheColdBlood . Truman Capote, 1924'te doğdu ve 1984'te, etkileyici ve üretken bir iş biriminin ardında ve öfkeli eşcinsel, esprili New York sosyeti olarak ünlenmiş bir ünü bırakarak öldü .

Çocukken, Truman Capote Alabama'da teyzesiyle yaşadı. En iyi arkadaşı, klasik çalışmanın yazarı olan Alaycı Kızı öldürmek için Harper Lee idi . Bazıları kitabın aslında Capote tarafından yazıldığını, ancak söylentilerin hiçbir zaman kanıtlanmadığını iddia ediyor. Genç yaşlarında Capote, annesi ve kocasıyla birlikte yaşamak için New York'a taşındı. Liseden mezun olduktan sonra, prestijli dergisi The New Yorker'da bir iş buldu .

Truman Capote çok sayıda edebi dergide yayınlanan kısa öyküler yazmaya başladı. İlk romanı SummerCrossing , yayınlayabilmek için ev sahipliğinde çalındı. Yıllar sonra, yeniden ortaya çıktı ve 2005'te Random House tarafından yayınlandı. Truman Capote'un ilk yayınlanan romanı Diğer Sesler, Diğer Odalar , Güney'de büyüyen bir eşcinsel gencin yarı-otobiyografik bir romanıydı ve hemen başarıya ulaştı.

ilan
Truman Capote'un en ünlü kitaplarından biri , romanın başlığı ve üç kısa hikayeden oluşan Tiffany'de Kahvaltı oldu . Başlık romanı, efsanevi aktris AudreyHepburn'un oynadığı klasik bir filmde yapıldı. Ancak Capote'nin kariyerindeki dönüm noktası , bir Kansas ailesinin öldürülmesiyle ilgili kurgusal Ne Zaman Emekli Olurumolmayan bir anlatım olan InColdBlood'ın yayınlanmasıyla geldi . Kitabı yazmak için, Truman Capote Kansas'ta dört yılını harcadı, kasaba halkıyla, polisle ve hatta katillerle konuşarak hikaye için materyal topladı. Yayınlanmadan önce The New Yorker'daserileştirildi ; kitap 1966'da çıktığında, uluslararası bir çok satan ve Truman Capote'ı bir hane adı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde, Truman Capote'nin yaşamına ve Kansas'taki TheColdBlood : Capote'da çalışan deneyimlerine göre iki ayrı film çekildi. Bu filmde PhillipSeymourHoffman, Capote gibi bir performansla Oscar'ı ve eleştirel olarak övgüyle karşılanan Infamous gibi bir Oscar kazandı .ikinci olarak Ne Zaman Emekli Olurumortaya çıkan talihsizlik, ve dezign gişe satışları aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?