Vergilendirmenin Refah Kaybının Tanımı'



Refah vergisi kaybı, verginin uygulanmasının neden olduğu azalmış ekonomik refahı ifade eder. Vergi veya vergi sisteminde bir Ne Zaman Emekli Olurumdeğişikliğin neden olduğu ölü ağırlık kaybının etkisini ölçer.

Refahın vergilendirilmesi de vergilendirmenin aşırı yükü veya vergilendirmenin ağırlık kaybı olarak adlandırılmaktadır .

Sıradaki
Dara Kaybı
Vergi Adaleti
Yetki-Ödeme Vergisi
'Vergilendirmenin Refah Kaybı' AŞAĞI
Vergiler, doğrudan, dolaylı olarak, diğer malların fiyatını dolaylı olarak etkileyen, davranışsal tepkilerden dolayı talep edilen miktarları doğrudan malların fiyatını belirler. Herhangi bir ürün veya etkinlikte vergiler çekmek, onu daha az çekici hale getirir ve insanları satın alma veya katılma konusunda daha az teşvik eder. Vergi mükellefleri vergiden dolayı daha az paraya sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda vergi de davranışlarını değiştirebileceği için acı çekiyorlar. Vergilendirme, ekonominin optimal seviyenin altında işlev görmesini sağlayan ölü ağırlık kaybına yol açar. Bu kayıp vergi vergilerinin refah kaybı olarak adlandırılır.

Refah kaybı, vergi mükelleflerinden (yani verginin yükü) vergi alan vergiye ek olarak, vergi mükelleflerinin vergiden (yani, fazla yükten) kaçınmak için hareket etme teşviğine sahip olmaları nedeniyle davranışlarını da değiştirdiği için ortaya çıkar. Vergiler, vergi mükelleflerini vergi yüklerinden kaçınmaya çalışan, değerli kaynakları diğer üretken kullanımlardan daha fazla saptırarak zaman ve para harcamayı teşvik eder. Bir vergi aynı zamanda bireylerin tercih ettiğinden daha azını satın almasına ya da gerçekten istediklerinden farklı bir ürün veyaNe Zaman Emekli Olurum hizmet satın almasına neden olabilir. Ayrıca, vergilendirme, çalışanların verdikleri ek bir doların% 35'ini vergilerden kaybedeceklerini bildiklerinde daha fazla çalışmaya teşvik etmek yerine, ek boş zaman harcamasına yol açabilir. Aslında, daha çok çalışmak, daha fazla vergilemeye yol açacak üretkenliği artırmaktadır. Vergi ne kadar yüksekse

Sadece vergi ödemekten kaçınmak için yapılan eylemler, piyasadaki verimsizliği yaratır . Vergi kaybının, tüketici ve üretici fazlası eksi vergi toplanmasında değişiklik olarak ölçülür . Herhangi bir verginin yetersizliği, tüketicilerin ve üreticilerin vergiden kaçınmak için davranışlarını değiştirdikleri ölçüde belirlenir; ölümcül refah kaybı, vergilendirmeyi önlemek için bireylerin ve işletmelerin yetersiz tüketim ve üretim seçenekleri oluşturmasından kaynaklanmaktadır.

ABD federal hükümetinin tüm vatandaşlar için % 40 oranında bir gelir vergisi getirdiğini düşünün . Bu vergi yoluyla, hükümet vergiler için 1.2 trilyon dolar daha ekleyecek. Ancak, şimdi hükümete giden bu fonlar artık özel pazarlarda harcama yapmak için mevcut değildir. Tüketici harcamalarının ve yatırımlarının en az 1,2 trilyon dolar azaldığını ve toplam üretimin 2 trilyon dolar azaldığını varsayalım. Bu durumda, ölü kilo kaybı 800 milyar dolar.

Refahın vergi kaybının doğru ölçülemediği söylense de, tüm ekonomistler vergilemenin verimsiz olduğunu ve serbest Ne Zaman Emekli Olurumpiyasayı bozduğunu kabul etmektedir . Genel olarak vergiler tüketim, gelir ve gelir getirici faaliyetlerden kaynaklandığından, daha yüksek vergi yükü daha düşük gelir ve büyüme ile sonuçlanır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?