VisMajor' TANIMI



Vis majör, “üstün güç” anlamına gelen ve “hasar, bozulma veya ihtiyatlılık” gibi durumlarda bile, insanın neden olduğu veya önlenemeyeceği, zarar ve bozulmaya neden olan, karşı konulmaz bir doğal oluşu tanımlayan “üstün güç” anlamına gelir. Kasırgalar, kasırgalar, seller ve depremler arasındadır. "Tanrı'nın eylemi" ve "mücbir sebep" terimleri, vekil ile aynı şekilde kullanılır. Ne Zaman Emekli OlurumBu terimler, sözleşmelerde, taraflardan birinin veya her iki tarafın da sorumluluktan çıkarılması ve / veya kontrolden sonra gerçekleşen olaylar gerçekleştiğinde sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmesi için kullanılır.

Sıradaki
Mücbir Sebep
Tetikleyici Olay
Sürekli Sözleşme
Üçüncü Taraf Faydalanıcısı
'VisMajor' AŞAĞI AŞAĞI
Vis majör veya mücbir sebephükümler birçok sözleşmede standarttır ve sözleşme taraflarının sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirememeleri veya kontrollerinin ötesinde olmayan nedenlerle yerine getirmekten muaf tutulmuştur. Ticari sözleşmelerde, belli başlı üçüncü kişiler, sözleşmenin taraflarının hiçbirinin kontrol edemediği, bir tedarikçinin veya alt yüklenicinin gerçekleştirmesi için başarısız olduğu gibi, gerçekleştirdiği eylemlere de uygulanabilir. Terim, savaş, ayaklanmalar veya grevler gibi olaylara da uygulanabilir. İnsanların (savaş veya ayaklanmalar gibi) neden olduğu olayların, vekil dahilinde bulunup bulunmadığı, sözleşmenin imzalandığı yasal yargı yetkisine bağlı olabilir. Ne Zaman Emekli OlurumYargı yetkileri arasında farklı yorumlar olabileceği için, özellikle de uluslararası düzeyde sözleşmelerin, özellikle vekalet kapsamında ele alınanları tanımlayacağı durumlar söz konusudur.

Çoğunlukla, taraflar, sınırlı bir süreye sahip olan ve sözleşmeyi yerine getirme kabiliyetini kalıcı olarak etkilemeyen bir olaysa, vekaletnamenin seyri sırasında yükümlülüklerini yerine getirmekten vazgeçilecektir.

Olaylar VisMajor Kapak Değil
Zorlayıcı neden öngörülemeyen ve önlenemeyen olaylar hariç tutmaya yönelik olduğundan, ihmal veya kapsamaz verdirmedeki ve ne de normal ve beklenen doğal olayları kapsayacak. (Örneğin, bir kasırga vis büyük altında olurdu, ama normal mevsimsel yağış olmazdı.)

Sigorta sözleşmeleri, kasırgalar, kasırgalar, depremler ve sel gibi büyük çoğunluğun neden olduğu hasarın kapsamını genellikle kapsamaz. Bu olaylar bazen bir binici veya ayrı, özel bir politikaya karşı sigortalanabilir .Ne Zaman Emekli OlurumOlumsuz bir olayın majör bir sebepten kaynaklandığını gösteren bir bulgu da, bir davalının, yükümlülükten doğan bir davada muaf tutulmasını sağlayabilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Perakende sektöründeki kar marjı normaldir?

Deposman Kurumları Deregülasyon Komitesi - DIDC' nedir?

Ticaret Ayarı Ödeneği' nedir?